Simba de Shiba in Kroatië

Reisblog Kroatië

Op vakantie met je hond naar Kroatië?  

Kroatië is een heel fijn land om met je hond op vakantie heen te gaan. Wij hebben een tour gemaakt van Zagreb tot aan Split. Alle accommodaties waar wij verbleven, zijn honden welkom. Wel is er bij sommige accommodaties een toeslag voor de hond van toepassing. Wij hebben een combinatie gemaakt van praktische tot luxe accommodaties.  Ook zijn honden welkom bij restaurants en beachclubs.  

Roadtrip door Kroatië met je hond.

Slovenië (tussenstop) 

De eerste overnachting hebben wij gehouden bij Penzion Gostice Lesjak. Dit is voor ons vooral een praktisch verblijf geweest. De ligging is perfect want de volgende ochtend, zit je alweer direct op de snelweg. Je verblijft hier behoorlijk voordeling voor +/-  60 euro per kamer.   

Tussenstop hotel in Slovenië

Zagreb  

Even een tussenstop in de hoofdstad. Wij hebben een wandeling gemaakt door de stad en de Kathedraal bekeken. Vervolgens weer in de auto gestapt om naar onze bestemming te gaan.  

Roadtrip met de hond in Zagreb

Plitvice meren 

Wij hadden een verblijf van drie dagen bij Plitvice Holiday Resort. Plitvice Holiday Resort ligt op 8 km van het Nationaal Park Plitvice meren. 

Rondreizen langs Plitvice meren met de hond.

Prachtig gebied om met je hond te wandelen. Wel zou ik adviseren in de ochtend of namiddag vanwege de warmte en drukte. Er zijn 8 verschillende routes. Wij hebben de kortste route bewandeld en hier deden wij 1,5 tot 2 uur over. Wij hebben wel van te voren kaartjes gekocht via deze link 

 Plitvice Holiday Resort is een mooi ruim opgezet park. Heeft verschillende verblijf mogelijkheden zoals de boomhutten, bungalows en tenten. Wij verbleven zelf in een bungalow naast het zwembad. Dit was ideaal omdat wij onze hond vanaf het zwembad konden zien. Honden zijn namelijk niet toegestaan bij het zwembad. Verder zijn de viervoeters overal welkom. We hadden hier rond de 180 euro per nacht voor betaald.

Plitvice Holiday Resort diervriendelijk verblijf

 

 

Sibenik + Krka 

Vervolgens verbleven wij bij de Camping Solaris. Wij hadden hier een huisje met uitzicht op de zee (Dalmatian Star Homes). Dit was voor ons een ideale plek voor ontspanning. Er is hier een lange boulevard met verschillende restaurantjes en activiteiten. Ook perfect te combineren met Krka Nationaal Park. Hier kan je de prachtige brede watervallen bekijken. Rond de 150 euro per nacht kan je in het huisje verblijven.  

Krka Nationaal Park met de hond

 

Split (midden-dalmatie) 

Ons volgende hotel is een heerlijk luxe hondvriendelijk hotel geworden (Le Meridien Lav). Honden zijn overal welkom. Hotel is gelegen aan het strand en een mooie boulevard. Vanaf hier kan je het centrum van split bezoek op 10 km afstand. Verder zou je hier vandaan de verschillende eilanden kunnen bezoeken zoals Hvar en Brac.  

Le Meridien Lav luxe hotel honden toegestaan

 

Planning rondreis Kroatië  

Dag 1: Met de auto van Nederland naar Slovenië 

Dag 2: Slovenië naar Plitvice (tussenstop Zagreb) 

Dag 3: Ochtend ontspanning, namiddag Nationaal Park Plitvice meren  

Dag 4: Vertrek richting Sibenik  

Dag 5: Krka Nationaal Park 

Dag 6: Sibenik richting Split  

Dag 7 t/m 14: Split  

Dag 15: Split naar Slovenië  

Dag 16: Slovenië naar Nederland 

Tip: wanneer je nog dagen over hebt, voeg dan vooral  Rovinj toe aan je trip.